13. heinäkuuta 2015

Olga-sukat sateenkaarenväreissä



Jo talvella aloitetut ensimmäiset Olga-sukkani ovat nyt valmiit. Tytär mieluili näitä itselleen, kun ovat kuulemma niin ihanan väriset. Voi kuitenkin olla, että nämä päätyvät lahjaksi, jota varten aloitin näitä aikanaan neuloa. Ovathan nämä aikalailla reiluhkotkin vielä minun tytöille (kuten kuvasta voi havaita).

Minun mielestä tämä malli on kuin tehty nimeomaan Novita Raita -sarjan langoille. Malli on siis nimeltään 'Olga-sukat' ja sen alkuperäiseen ohjeeseen on linkki viimeisen kuvan alla. Näissä sukissa tosin muutin ohjetta siten, että vähensin oikein neulottavien silmukoiden määrää yhteen neulomisten ja langankiertojen välissä, jotta sain halutun määrään silmukoita lapsen sukkaan.



Kokeilin näissä sukissa tehdä kantapään tiimalasikantapäänä, jonka ohjeeseen myös linkki viimeisen kuvan alla. Kivaa vaihtelua verraten normaaliin kantapäähän, mutta taidan silti jatkossakin suosia normaalia. Tosin tällä hetkellä työstössä olevat toiset sukat tulevat myös tiimalasikantapäällä.

Tarkoituksella jatkoin toisen sukan neulomisen siitä langankohdasta, mihin lanka loppui ensimmäisessä, jolloin sukkiin muodostui pientä eriparisuutta. Omasta mielestäni tämä on omalla tavallaan hauskaa, mutta toisaalta sisäinen perfektionisti sanoo, että se näyttää hassulta. Häiritseekö se sinun silmää?

Lanka: Novita 7 Veljestä Raita
Puikot: nro 3, silmukoita 12 per puikko
Sukan ohje: Olga-sukat
Kantapään ohje: tiimalasikantapää

Kivaa alkavaa viikkoa!

Tiina







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti