11. heinäkuuta 2015

Huovasta pitsiliina pionin alle



Askartelukaapista löytyi huopa, joka joskus oli käytössä vaatekaapissani. Huopa oli kuitenkin sen roolinsa jo hoitanut, joten oli aika uusiokäytölle. Niin siitä syntyi pitsiliina. Tämän huopaisen pitsiliinan idean keksin pari vuotta sitten, kun äitini haikaili pöytäänsä uutta liinaa, jollaista sopivaa ei kaupasta löytynyt. Kävimme silloisesta Tiimarista hakemassa palan ohutta valkeaa huopaa ja leikkasin hänelle sellaisen. Siitä kuva alla.


Tällaisen voisi hyvin toteuttaa myös kaitaliinan muodossa. Minun mielestä huopaliina saa olla hieman epäsymmetrinen, jotta se ei ole tehdastekoisen näköinen. Itse tykkään kuitenkin piirtää nämä aina ensin leinvinpaperille, leikata muotin ja piirtää siitä vasta huopaan tussilla. Pyöreät palloreiät ovat syntyneet pullonkorkin avulla. Sakset on hyvä muistaa teroittaa ennen tähän puuhaan ryhtymistä.

En tunnusta olevani kovin fanaattinen puutarhan hoitaja, mutta täytyy sanoa, että en lakkaa ihastelemasta tuota kaunista pionin kukkaa, jonka nappasin pihamaan perältä pulloon keittiönpöydälle. Täytynee laittaa syksyllä johonkin muuallekin pihalle toinen pioni kasvamaan.


Kumpi huopaliinoista on sinusta kauniimpi?

2 kommenttia:

  1. Vautsi Tiina! Sinulla on mukavista ideoista ja sanallisesta lahjakkuudesta koostuva blogi...tänne tulen aina palaamaan,katsomaan mitä uutta olet kehitellyt....
    Liinoista...tuo valkoinen viehättää minua raikkaudellaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne kivasta palautteestasi! Tervetuloa tänne jatkossakin. Lämpimästi suosittelen kokeilemaan ideoita ja soveltamaan omanlaisekseen. Olisi myös kiva, jos palaat kertomaan onnistuiko oma työsi.
      Valkoinen liina on kieltämättä raikkaampi ja ehkä myös kesäisempi.

      Poista