12. heinäkuuta 2015

Kutistemuovista killuttimia




Koska esikoisen kerho on kesätauolla, on hänelle täytynyt kehittää monennäköistä tekemistä valtavan energiamäärän purkamiseksi. Yksi näistä on ollut kutistemuovitouhut. Kutistemuovia saa tilattua esimerkiksi verkkokirjakaupoista, mutta varmaan niitä kivijalkakaupoistakin löytyy. Me tilattiin A4-kokoisia levyjä, joihin teimme mieleisiämme kuvia ja tekstejä, mutta kutistemuovia on olemassa myös valmiilla kuvilla. Meidän tilanteessa yksi ohjelmanumero on ollut etsiä halutut kuvat kirjoista, joihin esikoinen saa menemään vähintään puolisen tuntia, joka on ollut äidille hyvää peliaikaa muuhun tekemiseen. Kun halutut kuvat ovat löytyneet, piirretään nämä kutistemuoville vedenpitävällä tussilla.  Me käytettiin kissan kuvaa "Lasten toivotut - 100 iloista lastenlaulua" -kirjasta (F-Kustannus 2011), My Little Pony värityskirjan kuvaa ja Nalle Puh -kirjan pöllöä.

Seuraavaksi on kuvien värityksen aika. Kutistemuovin ohjeissa suositellaan käyttämään vedenpitäviä tusseja, mutta me on väritetty puuväreillä, jotka ovat toimineet tässä myös hyvin. Tämä siltä varalta, jos kolmevuotiaan mieleen juolahtaa värittää myös keittiön seinää tai muutava vastaavaa, mitä  nyt voi keksiä. Kokemuksesta voin sanoa, että puuväri lähtee irti hieman helpommin kuin vedenpitävä tussi.


Värityksen jälkeen leikataan halutessaan reiät avainrenkaita varten. Me ollaan yleensä käytetty rei'ittäjää, mutta yhdestä rei'ittäjän reiästä tulee kutistuttuaan sen verran pieni reikä, että suosittelen tekemään muutaman painalluksen vierekkäin.

Seuraavaksi palat laitetaan uuniin 160 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Palojen ja pellin väliin on hyvä laittaa leivinpaperia. Ensin kuvat menee kippuralle uunissa ja palautuvat tämän jälkeen suoraksi. Palauduttuaan kuvat ovat kutistuneet ja valmiita.


Pöllö oli sen verran kiireinen matkaaja, että ei ehtinyt valmiina kuvaan asti, kun lähti jo ystävän reppuun maailmalle liihottamaan.

Miten olisi korviksien tai kaulakorun teko näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti