9. heinäkuuta 2015

Barbin palmikkoneuleen ohje ja nahkalaukku

Barbin vaatteille on ollut kysyntää, joten sellaisia syntyi vuorostaan. Kuvassa olevat palmikkoneule ja nahlaukku ovat tekemiäni, mutta housut ovat kaupasta tulleet. Palmikkoneuleen tein puuvillalangasta neuloen, minkä ohjeen kirjaan ylös alle. Nahkalaukun tein oikeasta nahasta, jota sattui olemaan vuota, jonka löysin Eurokankaasta.

Nahkasta leikksin suorakaiteen muotoisen palan, jonka toisessa kärjessä on läpän kolmionmuotoinen osa. Läppään tein nahkapaskalla reiän helmeä varten ja helmen ompelin kiinni nahkaan seuraavaksi. Onneksi nahka oli sen verran ohutta, että tavan kirjontaneula meni siitä läpi. Sitten ompelin reunat yksinkertaisin pistoin valkoisella puuvillalangalla jättäen keskelle kantohihnaksi lankaa. Laukku syntyi hyvin nopeasti.


Palmikkoneuleen ohje:

Tarvikkeet: Pitkät puikot 2,5 ja sukkapuikot hihoja varten, puuvillalankaa ja 4kpl neppareita.

1. Luo silmiä 32kpl pitkille puikoille.
2. Neulo 2krs:ta [1 oikein, 1 nurin, 1 oikein, 1 nurin...]
3. Neulo palmikkoneuleen ohjetta (ks. alla) 5 kertaa (=yht. 20 krs)

Palmikkoneule:
1. krs: [2 oikein palmikko [neulo vasemmalta puikolta 2. silmukka oikein, tämän jälkeen 1. silmukka oikein ja sitten vapauta molemmat vasemmalta puikolta pois], 2 nurin, 2 oikein palmikko, 2nurin...]
2. krs [2oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin...]
3. krs [2oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin...]
4.krs [2oikein, 2 nurin, 2 oikein, 2 nurin...]


4. Jatka palmikkoneuletta muutoin samalla tavalla, mutta tee kolmen keskimmäisen palmikon ulkopuolella olevien kahden nurjan silmän kohdalla siten, että teet löysän langankierron ja neulot 2 nurjaa nurin yhteen. Tästä muodostuu hihoille aukot.
5. Neulo vielä 3 kerrosta palmikkoneuletta ja tämän jäälkeen päätä langat.

6. Ompele olkapäät rihmalla kiinni.
7. Poimi langankiertojen kohdalta 10 silmää / hiha, neulo sukkapuikoilla hihat [1 oikein, 1 nurin ...] 32 kerrosta ja päättele.
8. Päättele langat.
9. Ompele taakse reunoihin 4 kpl neppareita.


Onnistuiko?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti