17. syyskuuta 2015

Hyrrä bambulanka tiskirätti



Ystäväni on virkkaamassa Hyrrä-peittoa, jonka ohje on Lankavan nettisivuilla. Minä innostuin kokeilemaan, miten tuo hyrrä toimisi tiskirätissä. Sain sen valmiiksi nyt, mutta käyttöön se pääsee vasta huomisesta alkaen, joten kokemuksia tästä ei ole vielä kerrottavaksi.

Virkatessa tämä lähti jostain syystä kupertumaan, mihin ainoaksi syyksi keksin puolta numeroa liian pienen koukun, joka minulla oli käytössä. Asiaan onneksi auttoi rapuvirkkauskierros, jonka tein ulommaiseksi. Hyrrän olisi tarkoitus olla kuusikulmio, mutta minun versio näyttää olevan melko pehmeäkulmainen.


Lanka on samaa kuin edellisessä Bambutiskirätissäni, jonka löydät täältä. Näihin kahteen meni lankaa yhteensä puolitoista kerää, joten näiden lankojen hinnaksi tuli noin kaksi euroa per tiskirätti. Ei paha hinta minusta, koska kestävät parhaimmillaan useamman vuoden käytön.

Aiemmin tekemäni tiskirätti on kyllä ollut menestys meillä, joten minulla on suuret odotukset tästä uudesta. Hyvä kysymys on, kuinka jaksan olla näin innoissani niinkin yksinkertaisesta asiasta kuin tiskiräteistä, mutta ne, joilla on kokemusta yksivuotiaiden kaksosten syömisharjoittelusta, käsittävät millaista sotkua sellainen harjoitus saa aikaan. Aina niitä syöttötuoleja ei edes ehdi samantien puhdistamaan, joten esimerkiksi kaurapuuro on kovetuttuaan melkoista dynamiitilla hävitettävää tavaraa. No, ilmeisesti sen aiemman tekemäni tiskirätin reikäisyys saa aikaan hyvän hankausefektin ja puhdistus on helpottunut. Jopa puolisoni on ollut näistä räteistä mielissään.

Ohje hyrrään: Lankava
Lanka: Bommix Bamboo, Hjertegarn, Lankamaailma


Siivoillaanpa sotkuja.

Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti